Speechen tijdens een bruiloft


Speechen gebeurt niet alleen tijdens werktijd, ook in het persoonlijke leven presenteren we vaak. Een voorbeeld is het speechen op een bijzondere dag zoals een bruiloft door de bruid, de bruidegom, de familie en / of vrienden. Een aantal tips waarop u zeker zou moeten letten bij het voorbereiden op deze bijzondere speech:

Korte en krachtige bruiloftspeech

Geeft u een speech tijdens een bruiloft? Probeer de bruiloftspeech dan zo kort en krachtig mogelijk te houden. Bij voorkeur maximaal 5 á 10 minuten. Niemand wacht tijdens deze mooie dag op een lange, saaie bruiloftspeech. Meer over kort en krachtig presenteren.

Kies de juist timing voor uw speech

Zorg ervoor dat u uw speech goed timed, maar plan het niet in. U kunt beter uw tekst bij de hand, zodat u de speech kunt geven op het moment dat het u een geschikt moment lijkt. Bij voorkeur kunt u kiezen voor een moment dat de gasten rustig zitten, bijvoorbeeld na de ceremonie, voor het eten, bij het toetje of bij het aansnijden van de taart. Sta op, vraag de aandacht en geef uw speech.

Voorbereiding speech voor een bruiloft

Wij van presentatiekracht gaan ervan uit dat een goede voorbereiding cruciaal is voor elke speech en presentatie. Uiteraard zullen er mensen zijn die goed zijn in improviseren bij speeches en die zo een passende, mooie, ontroerende tekst uit hun mouw kloppen. Echter, dit is niet voor iedereen weggelegd. Wij raden daarom een goede voorbereiding aan op de toespraak. Gebruik hiervoor onze checklist die u gratis kunt downloaden en zelf in kunt vullen. Meer over een goede voorbereiding, kunt u ook op onze website vinden.

Leuke anekdotes en wijsheden

Leuke anekdotes en wijsheden

Ga op zoek naar een leuke anekdote voor in uw speech of juist een prachtige wijsheid. Maak een powerpointpresentatie met (jeugd)foto’s van het echtpaar of vertel over een speciaal moment in de jeugd van het echtpaar of in het dagelijkse leven dat past bij deze gelegenheid. Maar nogmaals: houd het kort en krachtig, en het liefst met humor!

Zenuwen?

Een speech of een presentatie geven, is voor veel mensen geen pretje. Dus bent u net zo zenuwachtig als deze man tijdens (en voor) een speech, bekijk dan onze tips tegen presentatieangst!

Meer tips?

Heel presentatiekracht.nl gaat alleen maar over presenteren, dus u kunt er nog vele andere tips op terug vinden voor een krachtige speech (of presentatie).

Voorbeelden speech tijdens de bruiloft