Presentatietip #5: Neem uzelf eens op

Youtube in powerpoint presentatie (met internetverbinding)
12 oktober 2008
Presenteren volgens Seth Godin
14 oktober 2008
Show all

Een echte aanrader – als u dit nog nooit hebt gedaan – is om uzelf eens op te nemen. Dit kan op video of alleen uw stem via een audio-opnemer (mp3-recorder of iets dergelijks), al verdient de video de absolute voorkeur Geef uw presentatie en neem dit op. Bekijk het daarna terug en bestudeer uzelf eens goed. Anders dan u zelf dacht, toch?

Bent u niet zo goed in presenteren? Dan vindt u met het bekijken van de video of het beluisteren van het geluidsbestand zeker punten waarmee u uzelf kunt verbeteren. En ook als u al goed bent, kunt u zeker weten nog punten vinden die nog beter kunnen. Let hierbij op spreektempo, stemhoogte, eventuele stopwoorden, lichaamshouding, lichaamstaal

Let er wel op dat mensen vaak geneigd zijn om extra kritisch te zijn als ze zichzelf terugzien of terughoren. Mensen letten dan op zaken die door anderen vaak niet eens opgemerkt worden. Wees dus niet te kritisch bij het bekijken of het beluisteren van uzelf. Een oplossing voor dit probleem is om samen met iemand die u goed kent en die u eerder heeft zien presenteren naar zo’n video te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *