Demonstratie


De naam zegt het al en behoeft weinig uitleg. Door middel van een demonstratie kunt u hetgeen waar uw presentatie over gaat, aan uw publiek tonen. Wanneer u bijvoorbeeld spreekt over een nieuw object, dan kunt u dit object tonen en de werking ervan uitleggen door het te laten zien. Dit is voordelig, want zo krijgt uw publiek meteen een goed beeld van het object.

Demonstraties worden ook vaak gebruikt tijdens sportevenementen of gewoon voor de klas. Wanneer u bijvoorbeeld les moet geven, dan kunt u voorbeelden laten zien of iets uitleggen door middel van een model of een proef. Op deze manier maakt u uw presentatie levendiger en weet uw publiek waar u het over heeft en dat is natuurlijk uw doel.

Een nadeel van ‘demonstreren’

Een nadeel is vaak dat het moeilijk is om een demonstratie te geven voor een groot publiek, want het publiek achterin kan het dan vaak niet zien. Overigens kunt u dit weer met andere hulpmiddelen opvangen. Zo kunt u zichzelf laten opnemen en dit tegelijkertijd op een groot scherm laten projecteren. Op deze manier is het toch nog goed te zien.

Presentatie geven met andere visuele ondersteuning: