Presentatie geven met visuele ondersteuning


We hebben al vaak gesproken over een presentatie geven met powerpoint, maar uiteraard is dit niet het enige hulpmiddel wat u kunt gebruiken. Hoe deden wij dat dan voordat wij beschikking kregen over dit handige programma? Er zijn verschillende visuele hulpmiddelen die u zou kunnen gebruiken tijdens uw presentatie. Soms is het zelfs verstandiger om eens iets anders te gebruiken dan powerpoint. Of u kunt er ook eens voor kiezen om helemaal niks te gebruiken en om alleen met uzelf ‘in the spotlight’ te staan? In deze serie zullen wij een aantal  hulpmiddelen bespreken die u kunt gebruiken bij het geven van een presentatie.

Voor en nadelen

Elk middel heeft voordelen en nadelen bij het geven van een presentatie. Hoewel de powerpointpresentatie bijvoorbeeld erg handig is, is het niet altijd gemakkelijk om even te gebruiken. U moet immers een presentatie maken op de computer en u heeft een computer nodig en een beamer om het te kunnen projecteren. Veel voorbereiding dus. Het whiteboard daarentegen is gemakkelijk in gebruik als u niet veel hoeft te noteren. Vaak hangt het al in een ruimte of u kunt een verplaatsbaar exemplaar regelen.

Wilt u ook een presentatie geven met een ander hulpmiddel dan powerpoint? Dan bent u op de juiste pagina. Wij gaan niet voor u bepalen welke u het beste kunt gebruiken, want dat is afhankelijk van uw presentatie. Maar wij geven u wel een overzicht van hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij uw presentatie.

Presentatie geven met: