De presentatie beginnen met een dankwoord

Welke grafiek moet ik gebruiken in mijn presentatie?
21 september 2009
Lettertype insluiten in powerpoint
26 oktober 2009
Show all

U geeft een presentatie en u zou aan het begin van uw presentatie graag een dankwoord willen uitspreken aan bepaalde mensen. Dit kan gericht zijn aan uw collega’s, uw team, uw familie, vrienden, uw baas of iemand anders. Hoe pakt u dat aan? U kunt natuurlijk kiezen voor de stijl die we kennen van awarduitreikingen, maar Seth Godin heeft een veel leuker en creatiever idee hiervoor. Dit idee willen we graag met u delen.

Seth Godin kwam met het idee om een diashow te maken met daarin de foto’s van degenen die u als spreker wilt bedanken. Deze slides kunnen getoond worden in de tijd dat uw publiek een plek zoekt om te gaan zitten en het begin van uw presentatie afwacht. Op deze manier hoeft u tijdens uw presentatie geen tijd te besteden aan een dankwoord, maar tegelijkertijd heeft u wel de mogelijkheid om uw dank te laten blijken.

Om dit dankwoord op deze manier te tonen aan uw publiek, heeft u wel foto’s nodig van ieder persoon. U kunt foto’s opzoeken, maar u kunt ook zelf foto’s maken van ieder persoon. U plaats dan iedere foto op een aparte dia in een powerpointpresentatie. Stel de dia’s zo in dat de presentatie iedere twee seconde een andere dia laat zien. U kunt daarbij kiezen voor een mooie overgang tussen de dia’s. Laat de powerpointpresentatie automatisch weer opnieuw beginnen nadat alle dia’s voorbij gekomen zijn, zodat het door kan lopen tot uw presentatie begint.

Verder is een mooie lay-out natuurlijk aan te raden met een mooi lettertype. Plaats de foto’s er in en schrijf bij iedere foto een korte boodschap. U kunt uw creativiteit eindeloos gebruiken: heeft u een humoristische presentatie, gebruik dan grappige foto’s of gebruik bij iedere foto een passend citaat van een beroemdheid of juist van degene zelf. En natuurlijk kunt u ook geen foto’s gebruiken, maar een hele andere invulling geven aan de dia’s. Wel is het belangrijk dat u dit dankwoord aanpast aan uw presentatie. Een humoristisch dankwoord past meestal niet bij een zakelijke presentatie.

Ook is het belangrijk dat u niet powerpointpresentatie gebruikt van uw presentatie zelf, want het is de bedoeling dat de presentatie doorloopt tot uw presentatie begint. Als u dit zou doen, dan zou de powerpointpresentatie ook de dia’s van uw eigen presentatie laten zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

U kunt de powerpointpresentatie ongeveer tien minuten voor het begin van uw presentatie aanzetten, zodat de powerpointpresentatie vijf à tien keer getoond is. Na tien minuten kunt u dan met uw presentatie beginnen en u kunt meteen van start gaan met uw onderwerp!

Via Seth Godin blog

2 Comments

  1. romaisa schreef:

    ik snap ene beetje van powerpoint en ik wil het downlaoden maar het lukt me niet ze zeggen steeds ja je kan niet downlaoden en dat vind ik heel raar. kunt u zo snel mogelijk een antwoord geven want k heb bijna me spreekbeurt bedankt en tot ziens

  2. Mark schreef:

    Hallo, google is uw beste vriend daar kan je alles downlaoden, hoe is het trouwens gegaan bij de presentatie? heb je powerpoint gebruikt of toch maar gebaren taal?

    haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *