Powerpoint downloaden? Gratis alternatieven


Aangezien powerpoint vaak nauw verbonden is aan het geven van een presentatie, krijgen we als website over presenteren vaak de vraag waar powerpoint gedownload kan worden. Natuurlijk helpen wij u graag op weg met deze vraag en uiteraard gaan we hiervoor geen links plaatsen naar illegale sites waar u powerpoint kunt downloaden. Maar we kunnen u wel alternatieven bieden waarmee u ook kunt presenteren: gratis programma’s en alternatieven van powerpoint die om kunnen gaan met powerpointbestanden.

En dat niet alleen, we vertellen u ook wat u allemaal met powerpoint kunt doen: uitleg, tips, weetjes en nog veel meer! Bekijk dus ook onze rubriek over powerpoint om alles uit uw powerpoint te halen!

Office 2013 of 365 dertig dagen gratis

Wilt u powerpoint eerst uitproberen of vindt u het totale pakket te duur om zo aan te schaffen zonder het te kennen? In dat geval kunt u Microsoft Office 2013 of 365 helemaal gratis downloaden en uitproberen voor 1 maand. Dit kan via de  officiële link naar de website van Microsoft. Met deze versie kunt u bestanden maken, opslaan en afdrukken in powerpoint en u kunt het natuurlijk gebruiken bij uw presentatie. Het downloaden is makkelijk en bent u een tevreden klant na 30 dagen, dan kunt u met een simpele handeling uw versie omzetten in een versie met een licentie.

Microsoft Powerpoint Viewer gratis downloaden

Wanneer u geen powerpoint op uw computer heeft, maar u wel graag een powerpointbestand (ppt) wilt kunnen bekijken, dan hebben wij een gratis oplossing voor u: u kunt de gratis powerpoint viewer downloaden van Microsoft: meer over de powerpoint viewer.

Open Office gratis te downloaden

Een alternatief voor Microsoft Office is OpenOffice.org. Het grootste voordeel van dit programma voor u is dat het gratis is. Daarbij kunt u met het programma bijna alles wat u met Microsoft Office ook kan! Het is een internationaal kantoorpakket, beschikbaar voor de voornaamste besturingssystemen, zoals Windows. Het bevat onder andere de volgende onderdelen: presentatie, tekstverwerking en spreadsheet. Download Open Office. 

Google Docs: met powerpointmodule

Een ander gratis online alternatief van Office is Google Docs. Ook in dit programma bevindt zich een soort powerpoint tool: docs.google.com.

Andere gratis online presentatie tools

Powerpoint van Microsoft is niet het enige programma wat u kunt gebruiken. Al eerder hebben wij een bericht geplaatst met een groot overzicht van online tools. Misschien kunt u daar ook iets voor uw presentatie tussen vinden!

Omgaan met powerpoint

In onze rubriek powerpoint cursus vindt u informatie over het werken met powerpoint, handige tips en how-to’s, allen zeer bruikbaar voor bij het presenteren.