Lettertype insluiten in powerpoint

De presentatie beginnen met een dankwoord
26 oktober 2009
7 tips voor een goede handdruk
26 oktober 2009
Show all

Als u een ‘speciaal’ lettertype voor uw powerpointpresentatie gebruikt, kan dit lettertype vaak niet geopend worden op andere computers. Dit is meestal het geval met lettertypen die niet standaard op een PC of Mac staan. Als het lettertype niet aanwezig is op de computer die u gebruikt bij het presenteren, dan wordt het lettertype omgezet in een standaard lettertype. Dit kan er voor zorgen dat uw powerpointpresentatie onjuist en vervormd weergegeven wordt. Gelukkig bestaat ook hier een makkelijke oplossing voor. Het is trouwens altijd aan te raden om een lettertype in te sluiten in powerpoint als u uw powerpointpresentatie houdt vanaf een andere computer.

Stap 1: Kies uw lettertype uit

Kies allereerst het lettertype uit die u wilt gaan gebruiken. Wanneer u een ander lettertype wilt dan de standaardlettertypen in Windows, maar u heeft er nog geen, dan kunt u hier lettertypen vinden.

Stap 2: Indien nodig: installeer het lettertype op uw computer

Zie voor meer informatie over deze stap de volgende links:

Lettertypen installeren in Windows 2003 of XP
Lettertypen installeren in Windows Vista

Stap 3: Voeg het lettertype toe aan het powerpointbestand

Om het lettertype toe te voegen aan Powerpoint 2007 klikt u allereerst op de grote ronde button linksboven met daarop het logo van Microsoft. Er verschijnt een menu en onderaan staat ‘Opties voor powerpoint’. Deze klikt u aan. Er verschijnt een nieuw menu met in de linkerbalk een aantal categorieën. Kies voor de categorie ‘opslaan’. In het rechterscherm staat nu de optie ‘Lettertypen in het bestand insluiten’, vink deze aan en druk op ‘OK’. Het lettertype die u gebruikt, wordt nu toegevoegd aan uw powerpointpresentatie.

Als u Powerpoint 2003 gebruikt, kunt u dit via de ‘Powerpoint opties’ doen. Deze vindt u terug in het bewerk menu. U klikt het menu ‘Bewerken’ aan, kiest voor ‘Opties’ en u vervolgens voor het tabblad ‘Opslaan’. Hier kunt u het lettertype toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *