PresentatieTip #19: interesse tonen in uw publiek

Kledingtips voor uw presentatie
7 april 2010
PresentatieTip #18: Flexibel presenteren
10 oktober 2010
Show all

Psycholoog Maslow (1908-1970) erkende het belang van aandacht en genegenheid voor de mens. Het is één van de belangrijke levensbehoeften en zo kreeg de behoefte aan aandacht en genegenheid een plek in de piramide met behoeftenniveaus, opgezet door Psycholoog Maslow. Hij stelde dat de behoefte aan aandacht en genegenheid belangrijk is voor de ontwikkeling van de mens. Wanneer de mens eten en drinken heeft en een veilige omgeving, zal hij op zoek gaan naar genegenheid bij anderen.

Door in gedachte te houden dat mensen (indirect) op zoek zijn naar aandacht en genegenheid, kunt u uw publiek bij uw presentatie betrekken door hen die aandacht te bieden. Nu kunt u niet ieder individu in de zaal persoonlijk aanspreken of met iedereen de hand schudden, maar u kunt wel interesse tonen in uw publiek.Denk bij de voorbereiding van uw presentatie na over uw publiek: Wat weet u over uw publiek? Wat wilt uw publiek? Hoe kan u uw publiek het beste bereiken? Wat kunt u betekenen voor uw publiek?

Laat uw publiek zien dat u betrokken bent bij hen en dat u interesse heeft in hen. Bespreek de antwoorden op de bovenstaande vragen tijdens uw inleiding of biedt uw publiek een oplossing op maat. Of kies ervoor om iemand uit uw publiek een vraag te stellen of aan het woord te laten (mits daar tijd voor is). Laat uw publiek zien dat u een hart voor hen heeft, want dan zal u hetzelfde terug ontvangen.

1 Comment

  1. Katrien Smets schreef:

    De communicatestijlen onderscheiden in je publiek kan ook helpen om op hun behoeften in te spelen. Ik denk aan het DISC – model of het model van Tony Allesandra. Succes met je presentatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *