Een inspirerende presentatie ‘Achieving Your Childhood Dreams’

Gratis afbeeldingen en plaatjes?
21 september 2008
Barack Obama’s meesterlijke speech
23 september 2008
Show all

Wellicht kende u deze ongelooflijke presentatie van Dr. Randy Pausch al. Dr. Randy Pausch is een professor aan de Carnegie Mellon University, en de presentatie die we bedoel is: zijn ‘Last Lecture’ (‘laatste college’). Randy leed aan terminale kanker en in Augustus 2007 kreeg hij van zijn artsen te horen dat hij nog maar zes maanden te leven had. Een maand later verzorgde hij zijn laatste en meest inspirerende presentatie aan zijn universiteit. Het filmpje werd bekend op heel het internet en zelfs over heel de wereld, waardoor hij zelfs bij Oprah Winfrey op bezoek mocht komen in haar show. Hierbij vindt u zijn presentatie.

ABC Promo:

De hele presentatie. Als u tijd hebt is het een echte aanrader!
h

Deze presentatie is een goed voorbeeld van ‘geloven in wat u presenteert’. Los van het feit dat Randy terminaal ziek is en nog een korte tijd te leven had, inspireert Randy de mensen tot actie en inspireert hij hen om alles uit hun leven te halen. Zijn woorden komen tot leven en zetten u aan tot nadenken. Als u dit vermogen en deze overtuigingskracht kunt ontwikkelen in uw presentaties, dan bent u werkelijk een presentatieprofessional.

Dr. Randy Pausch is overleden op 25 Juli 2008. Hij was toen 47 jaar.

1 Comment

 1. Nico schreef:

  Met alle respect voor de persoon zelf en zijn verwezenlijkingen, deze presentatie staat mijlen ver van een echt goede presentatie.
  De sterkte ligt in de opening, de start van de presentatie. Daar heb ik enkel respect en lof voor! Maar dit is één van de presentaties waarbij ik afgehaakt ben omdat zijn technieken compleet indruisen tegen alle maatstaven die we kennen.
  Mijn excuses voor mijn harde kritiek maar deze man is geen vlotte presentator, werkt verveling volledig in de hand, hanteert massa’s clichés, “over the top” egocentrisch en demotiverend voor vele mensen.
  Ik weet ook dat dit in the USA wel gesmaakt wordt, maar ik heb er ondertussen al velen bezig gezien die hun horizonten verbreed hebben. En dan heb ik het over Amerikanen die bewust zijn dat er een wereld bestaat buiten de VS.
  Dus, buiten de intro, een totale afknapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *