Bill Gates en zijn presentatie die het publiek niet snel zal vergeten

PresentatieTip #16: Zou u naar uw presentatie willen luisteren?
19 februari 2009
PresentatieTip #17: Laat uw publiek meedenken
11 maart 2009
Show all

De jaarlijkse TED conferentie zit er weer op en een aantal van de presentaties die daar gegeven zijn, staan al online. De Technology, Entertainment en Design-conferentie beleefde dit jaar haar 25e editie en was gewijd aan het thema ‘the great unveiling’. Eén van de presentaties die online staat, is die van miljardair Bill Gates. Zijn presentatie ging deels over malaria.  Hij probeerde deze problematiek onder de aandacht te brengen en hoe! Het publiek werd getrakteerd op levende ”malaria” muggen die ter plaatse werden losgelaten… Stelt u zich eens voor dat u in het publiek zat. Zou u dan niet heel even precies de angst voelen die de mensen dagelijks in Afrika hebben? Bekijk hieronder de presentatie van Bill Gates.De boodschap overbrengen

Het ging natuurlijk niet om de echte malariamuggen, maar het ging om onschuldige muggen die niet dodelijk zijn… Maar de boodschap die hij wilde overbrengen was duidelijk. Bill Gates verwoordde deze stunt met:

“Now, Malaria is, of course, transmitted by mosquitoes. I brought some here so you could experience this. We’ll let those roam around the auditorium a little bit. There’s no reason that only poor people should have the experience.”

Een goede zet van Bill Gates. Hij creëerde hiermee een uiterst memorabele presentatie. Niet alleen voor het publiek zelf, maar ook anderen, die er niet bij aanwezig waren, spraken er over. En dat is precies hetgeen u wilt creëren met uw presentatie: de boodschap overbrengen! Een mooi leerpunt dus: kom met iets pakkends, iets wat uw publiek (en de rest van de wereld) niet snel zal vergeten…

Hoewel de stunt met de malariamug natuurlijk de meeste aandacht trekt, is de rest van de presentatie ook zeer de moeite waard om te bekijken.

Andere presentaties

Een andere presentatie die online staat, is de presentatie van Berry Schwartz. Zijn presentatie ging over wijsheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *