Speech voorbeeld ter inspiratie


Er zijn momenten die om een speech vragen, zoals bij een huwelijk, een nieuwe baan, bij een begrafenis of in andere situaties. Om u een idee te geven hoe de speech van iemand anders er uit ziet, hebben wij hier een aantal speech voorbeelden verzameld. Hopelijk kunt u er inspiratie uit halen voor uw eigen speech.

Speech voorbeeld van Nadia van Opstal

Nadia van Opstal, de dochter van één van de slachtoffers bij de aanslag op koninginnedag in Apeldoorn, maakt in haar toespraak duidelijk wat deze dag voor haar betekende. In deze toespraak zien we goed het belang terug van het persoonlijke verhaal binnen een toespraak.

 

Afscheidsspeech voorbeeld van Minister Donner

Zie hier de afscheidsspeech van minister Donner, die hij gaf bij zijn aftreden. Hoewel de oorzaak van zijn aftreden beladen is, weet Donner toch een boeiende afscheidsspeech te geven, waarin hij zijn luisteraars ook een mooie les meegeeft over verantwoordelijkheid.

 

Begrafenisspeech voorbeeld: een vriend van Marlies van der Kouwe

Een korte, maar emotionele toespraak van een vriend van Marlies van der Kouwe op haar begrafenis. In dit voorbeeld zien we dat een toespraak niet lang hoeft te zijn om krachtig over te komen. Zeker een begrafenistoespraak is krachtiger wanneer het kort is en u uw gevoel laat spreken.

Jubileum speech voorbeeld: Jan Werkendam van Guyot

Het is wat uitzonderlijk, maar zelfs zonder te spreken kan er een speech gegeven worden. Jan Werkendam van Guyot deed het zoals u in het volgende filmpje kunt zien: