Powerpoint downloaden? Gratis alternatieven


We krijgen vaak de vraag waar powerpoint gedownload kan worden. Logisch ook, aangezien powerpoint vaak nauw verbonden is aan het geven van een presentatie. Wij helpen u daarom graag bij die vraag om u zo te helpen bij het presenteren. Uiteraard gaan we hier geen links plaatsen naar illegale sites waar u powerpoint kunt downloaden. Maar we kunnen u wel alternatieven bieden: gratis programma’s en alternatieven van powerpoint die om kunnen gaan met powerpointbestanden.

En dat niet alleen, we vertellen u ook wat u allemaal met powerpoint kunt doen: uitleg, tips, weetjes en nog veel meer! Bekijk dus ook onze rubriek over powerpoint om alles uit uw powerpoint te halen!

Office 2010 zestig dagen gratis

Wilt u powerpoint eerst uitproberen of vindt u het totale pakket te duur om zo aan te schaffen zonder het te kennen? In dat geval kunt u Microsoft Office 2010 helemaal gratis downloaden en uitproberen voor 2 maanden. Dit kan via de  officiële link naar de website van Microsoft. Met deze versie kunt u bestanden maken, opslaan en afdrukken in powerpoint en u kunt het natuurlijk gebruiken bij uw presentatie. Het downloaden is makkelijk en bent u tevreden na 60 dagen, dan kunt u uw versie omzetten in een versie met een licentie.

Microsoft Powerpoint Viewer gratis downloaden

Wanneer u geen powerpoint op uw computer heeft, maar u wilt wel graag een powerpointbestand (ppt) kunnen bekijken, dan hebben wij een gratis oplossing voor u: in dat geval kunt u de gratis powerpoint viewer downloaden van Microsoft: meer over de powerpoint viewer.

Open Office gratis te downloaden

Een alternatief voor Microsoft Office is OpenOffice.org. Het grootste voordeel van dit programma voor u is dat het gratis is. Daarbij kunt u met het programma bijna alles wat u met Microsoft Office ook kan! Het is een internationaal kantoorpakket, beschikbaar voor de voornaamste besturingssystemen, zoals Windows. Het bevat onder andere de volgende onderdelen: presentatie, tekstverwerking en spreadsheet. Download Open Office. 

Google Docs: met powerpointmodule

Een ander gratis online alternatief van Office is Google Docs. Ook in dit programma bevindt zich een soort powerpoint tool: docs.google.com.

Andere gratis online presentatie tools

Powerpoint van Microsoft is niet het enige programma wat u kunt gebruiken. Al eerder hebben wij een bericht geplaatst met een groot overzicht van online tools. Misschien kunt u daar ook iets voor uw presentatie tussen vinden!

Omgaan met powerpoint

In onze rubriek powerpoint cursus vindt u informatie over het werken met powerpoint, handige tips en how-to’s, allen zeer bruikbaar voor bij het presenteren.