Gratis afbeeldingen en plaatjes?

Links
20 september 2008
Een inspirerende presentatie ‘Achieving Your Childhood Dreams’
23 september 2008
Show all

We krijgen van onze bezoekers vaak de vraag waar er afbeeldingen en foto’s van goede kwaliteit gedownload kunnen worden voor hun presentaties en ander werk. Dus besloten we om in deze post links te verzamelen van zowel betaalde als gratis websites waarop afbeeldingen beschikbaar gesteld worden. Gebruikt u andere websites met gratis afbeeldingen (of tegen een goede prijs), deel het dan met onze lezers in de reacties..

Wilt u de afbeeldingen en plaatjes gebruiken voor uw presentatie, bijvoorbeeld in uw powerpoint? Bekijk dan ook eens de artikelen in de rubriek Design, om zo ideeën op te doen over het verwerken van afbeeldingen in powerpoint.

Gratis afbeeldingen en plaatjes:

Photl
Goede site met veel en grote afbeeldingen.

Image*After.
Redelijk goede site met veel gratis afbeeldingen.

Stock.xchng.
Ongeveer 374.980 afbeeldingen. Goede kwaliteit afbeeldingen en veelal gratis.

Morgue File.
Free images for your inspiration, reference and use in your creative work, be it commercial or not!

Flickr Creative Commons.
Bij Flickr CC kunt u gratis afbeeldingen zoeken die u mag gebruiken onder bepaalde voorwaarden (creative commons licentie).

Everystockphoto.

‘We are a search engine for free photos. These come from many sources and are license-specific.’

Betaalde afbeeldingen en foto’s:

Shutterstock

iStockphoto.com

Dreams Time

NB: bekijk altijd eerst de algemene voorwaarden!

Op zoek naar achtergronden?

Zie ook het artikel: Powerpoint achtergronden, als u op zoek bent naar achtergronden voor uw powerpoint of kies een sjabloon voor uw powerpointpresentatie uit.

5 Comments

 1. Sandra schreef:

  Nog een tip voor wie regionaal getinte foto’s uit de Randstad zoekt.
  Regiostock is een regionale beeldbank die streken zoals de Bollenstreek, Haarlemmermeer, Haaglanden, Kennermerland en het Groene Hart in rechtenvrij stockbeeld brengt. De beelden met én zonder modellen zijn direct rechtenvrij en oneindig te gebruiken, zonder telkens toestemming te hoeven vragen en ongeacht de publicatie en/of oplage.

 2. max schreef:

  Een goed begin als je aan een presentatie werkt is de ingebouwde office online tool van powerpoint! Via invoegen>afbeelding>illustratie, rechts opent zich een schermpje>illustraties op office online. Gebruik daar engelse zoektermen, content is gratis (clipart en professionele afbeeldingen)

 3. […] eens proberen. Wel een accountje aanmaken. Nog een afsluiter. Altijd handig. Gratis afbeeldingen op Presentatiekracht. Met diverse links naar gratis plaatjes sites. . Ook interessant zijn de tips voor het […]

 4. […] maar eens uit. De foto in deze post heb ik daar gevonden.    Nog meer plaatjes. Op  presentatiekracht.nl  een verzameling links  naar sites  die plaatjes van goede kwaliteit ( betaald en gratis) […]

 5. Bert schreef:

  Wie kan mij helpen aan een Powerpoint, waarin ik laat zien hoe achter elkaar zeven parels aan een snoer woren geregen. Dus na iedere click komt er een parel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *